top of page

OMGEVING

Image by Julian Steenbergen

DOKKUM

Dokkum is zeker een bezoek waard. In deze historische stad is veel te doen, te zien en te ontdekken.

 

Laat je mee voeren door de vele gezellige straatjes. Maak een stadswandeling, loop de steegjes of geveltjes route of breng een bezoek aan de Bonifatius bierbrouwerij.

Image by A Nd Ki

BOOT HUREN

Wanneer je zin hebt om het water te ontdekken met de boot dan kun je hier je hart ophalen. Huur bijvoorbeeld eens een elektrische sloep voor een fijne beleving op het water.                                             

Image by Mark Stoop

LAUWERSMEER

Engwierum ligt op nog geen 5 minuten afstand van het mooie natuurgebied Lauwersmeer.

 

Ga op ontdekking per fiets of maak een prachtige wandeling. Hier kun je eindeloos genieten en met een beetje geluk spot je misschien wel een zeearend.

Romantische picknick Paar

FIETSEN 

Er zijn tal van mooie fietspaden en fietsroutes in deze omgeving te vinden. Je kunt je hart hier ophalen en per fiets de omgeving ontdekken. Fietsen huren? Dat kan in Ferwert

Image by Elly Kelders

HET BLOEMEN PARADYSKE

Een heerlijk fijn plekje tussen Kollum en Buitenpost met een bloemenpluk- en theetuin.

 

Neem gelijk een kijkje in de sfeervolle cadeauwinkel met mooie streek producten.

 

Ze zijn er nog die ongedwongen en sfeervolle plekjes.

kustlijn

WADLOPEN

Op Ameland en Schiermonnikoog

kun je op expeditie. Leuk wadlopen, dit moet je eens gedaan hebben! Neem de boot vanaf Holwerd naar Ameland of vanaf Lauwersoog naar Schiermonnikoog. 

Of wil je met je eigen groep een privé tocht maken, informeer bij wadden schipper Jacob voor de mogelijkheden.   

vlas.jpeg

VLASROUTE

Vlasroute “Follow the Blue Line” vertelt het verhaal van de teelt van vlas tot en met het eindproduct van hand bedrukt linnen. 

Op de vlasroute is er aandacht voor natuur, kunst, ambacht en cultuur.  Je kunt bijvoorbeeld beginnen bij een bezoek aan het vlasmuseum in het naast gelegen pittoreske Dorpje Ee.
Image by Brooke Lark

WINKELTJESROUTE

In deze plattelandsroute zijn de meest bijzondere winkeltjes van de  streek opgenomen. Het betreft ateliers en winkeltjes met een gezellige  sfeer, waar je ook nog persoonlijk geholpen wordt. 

Trek er op uit met auto of fiets en ga  op ontdekking langs de Noord-Friese Winkeltjesroute. Het zijn juist deze locaties, die Friesland extra leuk maken!
foto veenkloosterbos_edited.jpg

VEENKLOOSTERBOS

Vlakbij Buitenpost ligt een voor velen verborgen pareltje in Friesland: het Veenkloosterbos. Het is bos ligt naast de 400 jaar oude Fogelsangh State.

Door de kronkelpaden, vijvers, mystieke bruggetjes en natuurlijk de state voelt het alsof je bij de landhuizen van de Adel in Groot-Brittannië loopt. 
 
bottom of page